onsdag 16 november 2011

Öresund

Trevlig kursutveckling idag i Öresund efter annonseringen om att bolaget delas i två delar. Vet ej hur jag ska se på saken och jag är inte längre lika övertygad om att de två herrarna är fullt så goda vänner längre. Innehållsmässigt så tycker jag attdet finns innehav som jag gillar i båda de nya bolagen.

Jag kan också berätta att jag har ökat något i PA Resources konvertibel, har nu totalt 122 000 kr i nominellt belopp. Med produktionen från nyöppnade fältet Aseng så kan botten vara passerad och fältet bidrar positivt till bolagets finansiella position. Därmed bedömer jag att risken minskar och att konvertibeln kan handlas upp något.

måndag 14 november 2011

Nystart bloggandet

Det är en underdrift att konstatera att det blir lite tid över med småbarn hemma. Ändå tänkte jag slå på trumman för en nystart av bloggandet. Dock får det ske i blygsam skala. Första målet blir att uppdatera mina innehav. Jag kan dock konstatera att en del har hänt med portföljen under ett och ett halvt år.

Den sista ändringen skedde dock idag då delar av innehavet av Seco Tools såldes. Pga av budet från Sandvik så skulle jag få en alldeles för stor post Sandvikaktier om jag accepterade budet. Så ut åkte Seco Tools och istället kom Öresund in. Jag gillar flera av deras innehav såsom Avanza, Fabege, Skistar, Bilia, Klarna etc samt att de har en aktieägarvänlig profil med hög utdelning och återköp/inlösen.